|
|
Author | Message |
---|
Webmaster Mesaj Sayısı : 87
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:31 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği HATIRLA EY PERİ
Hatırla ey peri o mesut geceyi Yıldızlar altında verdiğin buseyi Beni mecnun ettin sende olasın Aşkımı inkar edersen allahtan bulasın
Bana sen öğrettin aşkı sevdayı Ne çabuk unuttun beni sen hercai Beni mecnun ettin sende olasın Aşkımı inkar edersen allahtan bulasın |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:31 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği YALAN GÖZLERİN
Kalbimde gizli bir sevgili arar Gözlerime bakıp dalan gözlerin Aklıma gelmeyen bilmece sorar Beni dünyalara salan gözlerin Aşka inanmayan yalan gözlerin
Rüyadır belkide bütün ümitler Gözlerin aklımı perişan eyler Aşk masalından şarkılar söyler Beni dünyalara salan gözlerin Aşka inanmayan yalan gözlerin |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:32 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği TEL TEL DÖKÜLDÜ ZAMAN
Yolların yokuşunda koşa koş yoruldum Yıllardır ne istesem rüyalarımda buldum Şu beyaz saçım gibi tel tel döküldü zaman Yağmur mu dolumuydu kirpiğime takılan
Şimdi artık kapımı ne çalan var ne soran Son sayfalarda bitti içimdeki hep yalan Şu beyaz saçım gibi tel tel döküldü zaman Yağmur mu dolumuydu kirpiğime takılan
Beliren çizgilere acıyla bakıp soldum Masalım bitmedimi hep aradım ne buldum Şu beyaz saçım gibi tel tel döküldü zaman Yağmur mu dolumuydu kirpiğime takılan |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği GEL
Gece karanlık ben yalnızım Yüreğim vurgun yemiş sevgiden Hasret denizinde batmışım Yağmur boşanmış gözlerimden
Rüzgârda senin sesin Özlemin kucak kucak Sensiz mutluluk benden Kaçıyor bucak bucak
Gel, dala bahar gibi Gel, cana ilaç gibi İçime güneş doğsun Gel, gel, gel şarkılarla gel
Senin uğrunda ben yanmışım Nehirler çağlar seven gönlümde Bitmez kederlere dalmışım Çok zor yaşarım hasretinle |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SON ARZUM
Hasretin sanki ölüm yokluğun derin acı Sen olmazsan neyleyim,tahtı sarayı tacı Zincir vursalar bile durduramazlar beni Ölmeye razıyım tek son defa görsem seni Sürünmeye razıyım son defa görsem seni
İçtiğim kadehleri artık sayamıyorum Ne olursun dön bana yalvarırım dön bana Sensiz olamıyorum Zincir vursalar bile durduramazlar beni Ölmeye razıyım tek son defa görsem seni Sürünmeye razıyım son defa görsem seni
Suat Sayın |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SENDE ÖYLE SEV
Sevgi gönüldedir, sözlerde değil Gönülden sev beni seversen eğer Gerçekler kalptedir, gözlerde değil Gönülden sev beni seversen eğer
Döktüğüm göz yaşım, yağmurun olsun Aşkımın ateşi, güneşin olsun Merhamet istemem, al senin olsun Yürekten sev beni seversen eğer
Yıllarca hep sana uzandı elim Ne sitem ne isyan etmedi dilim Aşkınla kahroldum pişman değilim Sen de öyle sev seversen eğer |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği OKYANUS MU?
İlkbahara bekle beni demiştin Hiç mi orada kış baharı bulmuyor Düşlerin mi yoksa sen mi değiştin Ayrılıktan aşka sıra gelmiyor Okyanus mu iki şehrin arası Kaç saatlik yol ki şunun şurası O verdiğin ümitlerin süresi Her nedense bitmek nedir bilmiyor Gün kavuştu ikindiye vakit dar Bir öpüşten dokunuştan ne çıkar Güzelliğin aşkın kadar aşikar Mazeretin bu gerçeği silmiyor Okyanus mu iki şehrin arası Kaç saatlik yol ki şunun şurası |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:33 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği GÖNLÜM YARALI
Gönlüm yaralı, bilmiyorum bana ne oldu Gül renkli yüzüm, aşkın için bak yine soldu Artık yetişir hasretimiz yılları buldu Vallahi inan, dertli gönül hep seni sordu
Söz-Müzik: Kadri Şençalar |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen
Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni
Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni
Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni
Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni
Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni
Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Dr. Alâeddin Yavaşça Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel
Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok
AZİZ ISTANBUL
Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul ! Görmedim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul ! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.
Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır, derim en hoş ve uzun ru'yada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.
Güfte: Y.Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:35 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği APANSIZ UYANIRSAN
Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum
Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa, dağlarda yapayalnız ve birgün kabrimde sarı çiçek açarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum
Güfte: Ü.Yaşar Oğuzcan, Beste: Rüştü Şardağ, Makam: Hicaz |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği AYRILDI GÖNÜL
Ayrıldı gönül yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden
Güfte, Beste: Zeki Duygulu, Makam: Nihavend |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR
Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan
Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği AŞK BU DEĞİL Mİ?
Yüreğim alev alev yanıyor hasretinle Gözlerimden hayalin gitmiyor bir an bile Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi?
Kıskanırım kendimden o güzel gözlerini Sevginle coşuyorum ne zaman görsem seni Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR RÜZGARDIR GELİR GEÇER SANMIŞTIM
Bir rüzgardır, gelir geçer sanmıştım Meğer başımda esen kasırgaymış sevgilim Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim
Birgün gelir unutursun demiştin Hicranını uyutursun demiştin Unutmadım unutmadım Aşka hasret sana hasret Bekliyorum sevgilim
Gönül oyunudur bunun izi kalmaz demiştin Meğer içimde yanan bir volkanmış sevgilim
Güfte: Anonim, Beste: Sadettin Kaynak |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:36 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR ATEŞİM YANARIM
Bir ateşim, yanarım, dumanım yok, külüm yok Sen yoksan, mekanım belli değil, zamanım yok Fırtınalar içinde beni yalnız bırakma Benim senden başka sığınacak limanım yok |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:36 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BEKLENEN ŞARKI
Gözlerinin içine başka hayal girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin istersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin
Kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile Nasıl verirdim seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda daima beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin
Güfte, Beste: Zeki Müren-Salih Gözen |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:37 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR SEVGİ İSTİYORUM
Yılları durduracak, güneşi doğduracak Dünyamı dolduracak, bir sevgi istiyorum Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum
Halimi anlayacak, derdime katlanacak Benimle ağlayacak sevgili istiyorum deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum
Güfte: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR İLKBAHAR SABAHI
Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç
Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen
Albümdeki o resme bakarken ağladın mı hiç Mazideki günlere kalbini bağladın mı hiç Unutmayıp adını senelerce andın mı hiç
Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen
Güfte: Bekir Mutlu, Beste: Erdoğan Berker |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN
Bir kızıl goncaya benzer dudağın Açılan tek gülüsün sen bu bağın Kurulu kalplere sevda otağın Kimbilir hangi gönüldür durağın
Her gören göğsüme taksam seni der Kimi ateş gibi yaktın beni der Kimi billur bakışından söz eder Kimbilir hangi gönüldür durağın
Güfte: Melek Hiç, Beste: Amir Ateş, Makam: Muhayyerkürdi |
|
| |
Yeni Üye Mesaj Sayısı : 23
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:40 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN
Bir kızıl goncaya benzer dudağın Açılan tek gülüsün sen bu bağın Kurulu kalplere sevda otağın Kimbilir hangi gönüldür durağın
Her gören göğsüme taksam seni der Kimi ateş gibi yaktın beni der Kimi billur bakışından söz eder Kimbilir hangi gönüldür durağın
Güfte: Melek Hiç, Beste: Amir Ateş, Makam: Muhayyerkürdi |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:42 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BİR BAHAR AKŞAMI RASTLADIM SİZE
Bir bahar akşamı rastladım size Sevinçli bir telaş içindeydiniz Derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğddiniz
İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yıllardır aradığım bu Şimdi soruyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz
Güfte: Fuat Edip Baksı, Beste: Selahattin Pınar |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:43 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BİLMEM BU GÖNÜLLE BEN NASIL YAŞAYACAĞIM
Bilmem bu gönülle ben nasıl yaşayacağım O daha genç yaşında, benimse geçti çağım
Kurtulmak mümkün olsa bırakıp kaçacağım Fakat ne yazık ki artık elinde oyuncağım
Onun zoru sürür beni gittiği yola Ben giderim sağıma o çeker beni sola
Arkasından bakarım gözlerim dola dola Ey gençlik arkadaşım sana uğurlar ola
Güfte: Dr. Necdet Bey, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Nihavent |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği DUYDUM Kİ UNUTMUŞSUN GÖZLERİMİN RENGİNİ
Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara
Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan imiş Acırım heder olan o en güzel yıllara |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIZ
Dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile Avunmak istemeyiz böyle bir teselliyle Aah geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükunlu gece Gruba karşı bu son bahçelerde keyfince Ya şevk içinde harap ol ya aşk içinde gönül Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül Aah dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç
Güfte: Y. Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Segah |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği | |
| |
|
| |
|