|
|
Author | Message |
---|
Yeni Üye Mesaj Sayısı : 23
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:43 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği DEDİLER ZAMANLA HEP AZALIRMIŞ SEVGİLER (OLSUN)
Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler Olsun bana seninle geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu
Dediler ki gün gelir unuturmuş gidenler Olsun bana aşk dolu geçen yıllarım yeter Nasıl olsa herşeyin zamanla sonu yok mu Ömür dediğimiz şey küsecek kadar çok mu
Güfte: İlter Yeşilay, Beste: Bilge Özgen, Makam: Hicaz |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:43 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği Her Sonbahar Gelişinde
Düşen bir yaprak görürsen Beni hatırla demiştin Biliyorsun ben seni Sonbaharda sevmiştim
Her sonbahar gelişinde Sarı ,sarı yapraklarda Kuru dallar arasında Sen gelirsin aklıma
Yıldırım Gürses |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:44 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği Git Gidebilirsen
Gözyaşımda saklısın ağlayamam ben Düşeceksin sanırım kirpiklerimden Damarımda kan olup dolaşıyorken Beni böyle bırak git git gidebilirsen
Git mutlu olacaksan beni düşünme İyi bak kendine beni dert etme Önce beni bir dinle bir bak halime Beni böyle bırak git git gidebilirsen
Bir kapanmaz yarayla böyle çaresiz Bel ki yine yaşarım sevgisiz sensiz Git yolun gülle dolsun güller dikensiz Beni böyle bırak git git gidebilirsen
Zekai Tunca |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:44 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği VURGUN
Gözlerim uykuyla barıştı sanma Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim amma Seninki düpedüz vurgun sayılır
Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır
Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes birgün sayılır
Güfte: Cemal Safi, Beste: Selçuk Tekay, Makam: Uşşak |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:46 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği BENİ KÖR KUYULARDA
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın, Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı; Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.
Münir Nurettin Selçuk |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:46 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği HATIRA Geçsin günler, haftalar, Aylar, mevsimler, yıllar... Zaman sanki bir rüzgâr Ve bir su gibi aksın... Sen gözlerimde bir renk Kulaklarımda bir ses Ve içimde bir nefes Olarak kalacaksın...
Enis Behiç Koryürek |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:47 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Nihâvend Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal
Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum
Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum
Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Erzurumlu Emrah
Yine bahar oldu, coştu yüreğim Akar bozbulanık selli dereler Sıla derdi, vatan derdi, yar derdi İflâh etmez bu dert beni, yareler
Hayal oldu Âşık Emrah halleri Deyin yâre gözlemesin yolları Herkesin sevdiği giyer alleri Koy benim sevdiğim giysin kareler |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Hicâz Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte:
Tel tel taradım zülfünü Tellerine gül bağladım Göğsündeki gonca gülün Yaprağına tül bağladım
Girdim bir gül bahçesine Gül topladım bohçasına Nail oldum lehçesine Divan durup el bağladım |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Nikağos Ağa Güfte: -----
Var mı hacet söyleyim ey gültenim Ben kulunum sen efendimsin benim Merhamet kıl, gel bana ey şuh-i şenim Ben kulunum sen efendimsin benim |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:48 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği Makam: Muhayyerkürdi Usûl : Düyek Beste: Avni Anıl Güfte: Turhan Oğuzbaş
Unutulmuş ne varsa sevgiden geri kalan Bir kadeh şarap gibi içilmiş şarkılarda Bütün ışıklar sönmüş, terkedilmiş hatıran Bir senin aydınlığın karanlık sokaklarda |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SEVMEKTEN KİM USANIR
Sevmekten kim usanır, tadına doyum olmaz Hangi gönül uslanır, sevenle oyun olmaz Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm
İstersen yüzümü güldür, istersen ağlat beni Bir gecenin koynundan, bin geceye at beni Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SANA BİR BUSE VERMEDİM DİYE
Sana bir buse vermedim diye Bana nasıl kızarsın, istemedinki Beni sevdiğini nerden bileyim Bir kere olsun istemedinki
Sevgi bir arzu dalında çiçek Ne vardı öyle bakıp geçecek Sana gönlümün kapısı açık Gel yavaş yavaş gir demedinki
Benim de vardı gizli bir derdim Ne bir yakınlık, ne ilgi gördüm Sevilmek için bekledim durdum Gözümden olsun anlamadınki |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SEN NİSANSIN DAHA BEN SARI EYLÜL
Sen nisansın daha, ben sarı eylül Sen gocasın açan, ben kuruyan gül Sen alev alevsin, ben savrulan kül
Saçıma ak düştü, yüzüme yıllar Bahar sende kalsın, bende acılar
Gidenler dönmezler beni bekleme Kalmasın hatıram, resimleri isteme Elveda diyorsun, sakın gel deme
Saçıma ak düştü, yüzüme yıllar Bahar sende kalsın, bende acılar |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği PAYDOS
Söz : Türkan Ateş Müzik : Necdet Tokatlıoğlu
Artık yeşerecek bir dalım yok Yağmurlar yağsada hoş, yağmasada Üç günlük ömrümü bir günde yitirdim Yarınlar olsada hoş, olmasada
Paydos mutluluğa paydos artık
Kaderim gülsede hoş, gülmesede Üç günlük ömrümü bir günde yitirdim Yarınlar gelsede hoş, gelmesede |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği Mon Mar 15, 2010 5:49 am | |
| RE: Türk Sanat Müziği HÜZÜN
Söz: Cansın Erol Beste: Selahattin İçli
Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir Gönlümün kıyısına vurur. Aşınan kayalar gibi ruhum, Suskun, yorgun, öylece durur. Islak kumlara yazılmış hikayeler, Ummana karışır silinir yavaş yavaş, Her dalga ömrümden bir şeyler koparır. Ağır ağır sönen gönlüm, Sakin koyları özler Son kum tanesi olana kadar. Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir Gönlümün kıyısına vurur. Son kum tanesi olana kadar. |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği SONBAHAR VURGUNU Söz: Cansın Erol Beste: Selahattin İçli
Hiç tatmadım böyle duyguyu İçimdeki derya durgun Kalbim yabancı hislerim yorgun Tanrım bu sonbahar vurgunu
Sevgi denizinin sonu yokmuş Ufuk yaklaştıkça kaybolurmuş Gönül böyle bir sevdanın yorgunu Tanrım bu sonbahar vurgunu |
|
| |
| RE: Türk Sanat Müziği TAMBUR Beste: Necip Gülses Güfte: Nuriye Eracar Makam: Kürdilihicazkar Usül: Düyek
Duygular çoşuyor çaldığın zaman Sevgiler koşuyor geldiğin zaman Saatler duruyor sevdiğin zaman
Sen vur da tamburun tellerine yar Gözyaşım süzülsün ellerine yar
Sımsıcak namaler çağrıdır aşka Gönül seviyorsa sever her yaşta Bu son olsun artık istemem başka
Sen vur da tamburun tellerine yar Gözyaşım süzülsün ellerine yar |
|
| |
| Subject: Re: Türk Sanat Müziği | |
| |
|
| |
|